Πλατείες στο Φως: Μαζί στα Χριστούγεννα στο Δήμο Ζαχάρως

09/12/2025 | 16:17

Ο Δήμος Ζαχάρως καλωσορίζει την εορταστική περίοδο με δύο τελετές φωταγώγησης που φιλοδοξούν να μετατρέψουν τη Ζαχάρω και τη Νέα Φιγαλεία σε χώρους σύγχρονης γιορτής, συλλογικότητας και πολιτισμού.

Με μουσικές εμφανίσεις, συμμετοχή τοπικών φορέων και δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, ο Δήμος επιδιώκει να προσφέρει μια εμπειρία όπου το φως λειτουργεί ως σύμβολο ενότητας, αισιοδοξίας και συνέχειας της τοπικής παράδοσης.

Η πρώτη τελετή φωταγώγησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στην Κεντρική Πλατεία Ζαχάρως. Η Δημοτική Φιλαρμονική Αρτεμισίων του Δήμου Ζακύνθου και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως θα δημιουργήσουν το μουσικό πλαίσιο της εκδήλωσης, προετοιμάζοντας το κοινό για τη στιγμή που το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο θα φωτιστεί και η πλατεία θα λάμψει σε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και γιορτινής ευφορίας. Η συναυλία της Μαρίας Μητρούλια θα ολοκληρώσει καλλιτεχνικά τη βραδιά, ενώ οι παράλληλες δράσεις με χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, μουσική DJ, bazaar συλλόγων και γιορτινά κεράσματα, θα προσφέρουν ένα πλήρες και καλαίσθητο πεδίο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 18:30, η Πλατεία Ρέντζιου στη Νέα Φιγαλεία θα φιλοξενήσει τη δεύτερη τελετή φωταγώγησης. Η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου αναδεικνύει τη δυναμική της τοπικής κοινωνίας, ενώ η εμφάνιση της Rafaella & the band θα προσδώσει ιδιαίτερη ζωντάνια στη βραδιά. Οι δράσεις για παιδιά, το video booth και τα γιορτινά κεράσματα θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός φιλόξενου, εκλεπτυσμένου και χαρούμενου περιβάλλοντος που αντανακλά το πνεύμα των ημερών.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ζαχάρως υπογράμμισε: «Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας έχουν ως στόχο να φέρουν πιο κοντά τους δημότες, να γεμίσουν τις πλατείες μας φως και χαρά και να αναδείξουν τη σημαντική συμβολή των τοπικών συλλόγων και φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στα παιδιά, που αποτελούν το πιο φωτεινό κομμάτι των γιορτών. Προσκαλούμε όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις σε Ζαχάρω και Νέα Φιγαλεία. Με συνεργασία, δημιουργικότητα και θετικό πνεύμα, κρατάμε ζωντανή την παράδοση και ενισχύουμε το αίσθημα κοινότητας».

Με τις δύο αυτές τελετές φωταγώγησης, ο Δήμος Ζαχάρως φιλοδοξεί να προσφέρει μια εμπειρία υψηλής αισθητικής και συλλογικής συμμετοχής, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και αναδεικνύοντας τον δημόσιο χώρο ως σημείο πολιτισμικής έκφρασης και θετικής ενέργειας. Το φως των δέντρων γίνεται αφορμή για συνάντηση, γιορτή και ανανέωση της κοινής ελπίδας.

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Πέσιμο” της ΑΑΔΕ για παράνομη πώληση καρναβαλικών στολών – Σφράγισαν κατάστημα (ΦΩΤΟ)