Πιλάφι με γαρίδες

19/10/2020 | 15:56

Υλικά
 

1 κιλό γαρίδες μέτριες, με το κέλυφος, πλυμένες

1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

 

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

 

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

 

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

½ φλιτζάνι ντομάτα, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη

 

½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

 

3 κουτ. σούπας ξίδι

 

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

½ κουτ. γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

 

λίγη πάπρικα

 

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τις γαρίδες σε δυόμισι φλιτζάνια νερό και τις τρεις κουταλιές σούπας ξίδι για 2 λεπτά. Τις σουρώνετε και φυλάτε το ζωμό τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος αφήνοντας μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα και το ζωμό από τις γαρίδες ρίχνοντας αρκετό νερό ώστε να έχετε τρία φλιτζάνια ζωμό. Αφήνετε να βράσει και ρίχνετε το ρύζι. Σιγοβράζετε το πιλάφι χωρίς το καπάκι για 7 λεπτά και προσθέτετε τις γαρίδες. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 3 λεπτά ακόμα και σβήνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και το καπάκι και αφήνετε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Σερβίρετε το πιλάφι σε φόρμα με τρύπα και ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα. Γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες και πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.

Tips

Η καλύτερη περίπτωση είναι να αγοράσετε φρέσκες γαρίδες από την αγορά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως και καταψυγμένες. Αν μάλιστα ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι ελάχιστος χρησιμοποιήστε έτοιμες καθαρισμένες, κατεψυγμένες γαρίδες για την ετοιμασία ενός γεύματος της τελευταίας στιγμής.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ