Πιέσεις στον Νετανιάχου και από τους συμμάχους του – Ο Γκαντζ ζητά εκλογές

03/04/2024 | 22:18

Ο Μπένι Γκαντζ, που είναι μέλος του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, ζήτησε τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μέχρι τον Σεπτέμβριο, την ώρα που η κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό για τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε μια ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τον Σεπτέμβριο, σχεδόν έναν χρόνο μετά (την έναρξη) του πολέμου, αν θέλετε», είπε ο Γκαντζ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Ο καθορισμός της ημερομηνίας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη στρατιωτική προσπάθεια, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στους πολίτες του Ισραήλ ότι σύντομα θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς», πρόσθεσε.

protothema.gr
 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ