Πιερρακάκης για Shein και Temu: «Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες»

13/11/2025 | 15:23

Στη σημερινή (13.11.25) συνεδρίαση του ECOFIN στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στα πλαίσια του ECOFIN, αναφέρθηκε στην εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ, στη ρύθμιση των stablecoins, στη φορολόγηση της ενέργειας και στη μεταρρύθμιση των τελωνείων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τελωνειακούς δασμούς με τον ΥΠΟΙΚ να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση του ελάχιστου ποσού των 150 ευρώ, ώστε να μπορεί να επιβληθεί δασμός σε δέματα χαμηλής αξίας από τρίτες χώρες εντός της ΕΕ.

Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι, η πολιτική αυτή είναι κρίσιμη για τη διαφάνεια στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών και την ισότιμη ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα στηρίζει τη θέση της Γαλλίας για εφαρμογή του μέτρου από τις αρχές του 2026, τονίζοντας τη σημασία του για τα τελωνεία και συνολικά για την Ένωση.

ΠΗΓΗ

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Η Ασφάλεια έπιασε τους “νταήδες” Ρομά που λήστευαν πολίτες σε πεζόδρομους