Phil Lesh: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Grateful Dead σε ηλικία 84 ετών

27/10/2024 | 08:41

Ο Phil Lesh, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος Grateful Dead, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Η είδηση του θανάτου του μπασίστα Phil Lesh θρυλικό μέλος του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος, ανακοινώθηκε από το Instagram του Lesh, το οποίο ανέφερε ότι πέθανε «ειρηνικά» το πρωί της Παρασκευής (25.10.2024).

«Ήταν περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και γεμάτος αγάπη. Ο Phil έφερε απέραντη χαρά σε όλους γύρω του και αφήνει πίσω του μια κληρονομιά μουσικής και αγάπης», ανέφερε η ανακοίνωση στα social media. «Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας Lesh αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Lesh είχε προηγουμένως επιβιώσει από καρκίνο του προστάτη, καρκίνο της ουροδόχου κύστης και μεταμόσχευση ήπατος το 1998 που προκλήθηκε από μόλυνση ηπατίτιδας C και χρόνια βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ.

Με καταγωγή από το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, ο Lesh έστησε το συγκρότημα Grateful Dead το 1965 στο Πάλο Άλτο μαζί με τους Jerry Garcia, Bob Weir, Ron «Pigpen» McKernan και Bill Kreutzmann.

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα: Φούντωσε αυτοκίνητο προπονητή πυγμαχίας-Ήταν σταθμευμένο και καταστράφηκε ολοσχερώς

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο