Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων

26/03/2020 | 21:52

 

«Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για να καταβάλλεται έστω και το 1% ενός μισθού κάποιος πληρώνει. Κράτος, εργαζόμενοι και εργοδότες, όλοι μαζί, αναλαμβάνουμε ένα μέρος του κόστους για να βγούμε από την κρίση όρθιοι. Για αυτό η κυβέρνηση δεν δίνει μόνο τα 800 ευρώ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Στέλιος Πέτσας σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε: «Δίνουμε ασφαλιστική κάλυψη επί των ονομαστικών μισθών για όλους τους δικαιούχους των 800 ευρώ για την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Διαφυλάττουμε τις θέσεις εργασίας, απαγορεύοντας ρητά τις απολύσεις με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας κατά ποσότητα και ποιότητα. Δίνουμε την αναγκαία ευελιξία χωρίς εκπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα, ώστε ο εργαζόμενος για όσο χρόνο διαρκεί η πρωτοφανής αυτή κρίση να λαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των αποδοχών του. Αναστέλλουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και εξασφαλίζουμε περίοδο χάριτος για τις τραπεζικές υποχρεώσεις. Διευρύνουμε την περίμετρο όσων λαμβάνουν στήριξη από την Πολιτεία ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη στήριξη και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Είναι ώρα ευθύνης και όχι φθηνού λαϊκισμού».

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών