Πέτσας: Πότε υπολογίζουμε να καταργηθεί το SMS στο 13033

27/04/2020 | 10:32

Αύριο Τρίτη 28 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή τι χωριό του.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων.

Όπως πρόσθεσε αυτή η παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Πάτρα: Νέο συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου για την Παλαιστίνη

Αυστρία: Με νόμο η απαγόρευση των γάμων ανηλίκων και μεταξύ συγγενών έως και τετάρτου βαθμού

Δημήτρης Παπαστεργίου: Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τη δήλωση του προσωπικού αριθμού

Μητέρα κρατούμενου προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών

Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στον «κουβά» επιπλέον 10 δις ευρώ ως ανεπίδεκτα είσπραξης

Αρακοκεφτέδες με τον αρακά που περίσσεψε

Δυτ. Ελλάδα: Κι άλλο σοβαρό τροχαίο! Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα και την τραυμάτισε βαριά

«Πόσο ακόμα θέλετε;» Λύγισε στον ΟΗΕ ο πρέσβης της Παλαιστίνης