Πέθανε στα 89 του ο «Δάσκαλος του Γένους», Δημήτρης Φραγκόπουλος

29/09/2017 | 17:10

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο Δημήτρης Φραγκόπουλος, ο «Δάσκαλος του Γένους», όπως ήταν γνωστός τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Φραγκόπουλος υπήρξε επί δεκαετίες διευθυντής του ομογενειακού σχολείου «Ζωγραφείου» και ήταν πολύ γνωστός από συνεντεύξεις και ομιλίες του στην Τουρκία και την Ελλάδα σχετικά με τον ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα.

Ήταν 89 ετών και, κατόπιν επιδείνωσης της υγείας του, νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης. 
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Δημήτρη Φραγκόπουλου: «Βαριά ημέρα σήμερα για τον Ελληνισμό της Πόλης. Η απώλεια του Δασκάλου Δημήτρη Φραγκόπουλου σκοτείνιασε μάτια και βάρυνε καρδιές. Όχι μόνον εκεί, στην αγαπημένη του Πόλη, αλλά και εδώ στην Μητέρα Ελλάδα».
 
»Πώς αλλιώς μπορεί να αισθανθείς ως Έλληνας όταν χάνεται ένα κεφάλαιο πολύτιμο, γνώσης, πατριωτισμού και εθνικής ενότητας. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποτίσουμε στον Δημήτρη Φραγκόπουλο είναι η δέσμευσή μας ότι θα σεβαστούμε την παρακαταθήκη της προσφοράς του, περνώντας την στις επόμενες γενιές. Εδώ και στην Πόλη». 

Δύο σεισμοί στην Τουρκία μεγέθους 4,2 και 3,9 Ρίχτερ: Ταρακουνήθηκαν Κίος και Κωνσταντινούπολη

Παντρεύεται ο Κωνσταντίνος Αργυρός με την Αλεξάνδρα Νίκα

Νίκος Καρανίκας: Αποχώρησε από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο – Άνοδος για Πολυτεχνεία και οικονομικές σχολές, πέφτει η Νομική (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Πάτρα: Έφυγε» ο πρώην Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Φουντόπουλος

«Εγώ, Καπετάνιος» – Η πολυβραβευμένη ταινία στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Θρήνος στη Λάρισα: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο

Πάτρα: Αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια ο θεσμός της Ναυτικής Εβδομάδας