Πέθανε ο σαξοφωνίστας Λεάντρο «Γκάτο» Μπαρμπιέρι

03/04/2016 | 17:24

Ο Λεάντρο «Γκάτο» Μπαρμπιέρι, αργεντινός σαξοφωνίστας που έχει συνθέσει μεταξύ άλλων τη μουσική της ταινίας Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι, απεβίωσε χθες Σάββατο σε ηλικία 83 ετών, ανακοίνωσε το νεοϋορκέζικο τζαζ κλαμπ Blue Note.

«Χάσαμε σήμερα έναν θρύλο, έναν πρωτοπόρο και έναν αγαπημένο φίλο» αναφέρεται σε ανάρτηση του διάσημου τζαζ κλαμπ στο Twitter, στην οποία δεν διευκρινίζονται τα αίτια του θανάτου του σαξοφωνίστα.

«Η σημαντική συμβολή του Γκάτο στη μουσική και στις τέχνες ήταν μια έμπνευση για όλους εμάς» συνεχίζει το Blue Note.

Στη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του ο Μπαρμπιέρι, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 28 Νοεμβρίου 1932, ηχογράφησε γύρω στα 50 άλμπουμ.

Η μουσική της ταινίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι τού είχε χαρίσει ένα βραβείο Grammy το 1972 και τον είχε κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό.

Ο Γκάτο Μπαρμπιέρι είχε δώσει την τελευταία συναυλία του στις 23 Νοεμβρίου 2015.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»