Πέθανε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας – «Θα σας ακολουθώ από ψηλά», ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που είχε ετοιμάσει

20/11/2024 | 05:51

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο Δημήτρης Σούρας. Ο γνωστός ψυχίατρος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από διάγνωση με μικροβιακή λοίμωξη.

Στους προσωπικούς λογαριασμούς του Δημήτρη Σούρα στα social media δημοσιεύτηκε μία ανάρτηση, η οποία αναφέρει:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας!!! Απευθύνομαι σε όλους σας που με αγαπήσατε και σας αγάπησα από άκρη σε άκρη! Εγώ έμαθα, μίλησα και έζησα! Σειρά σας! Θα σας ακολουθώ από ψηλά…».

Την ανάρτηση δημοσίευσε η κόρη του σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος, ο οποίος της είχε ζητήσει όταν πεθάνει να ανεβάσει στα social media τον δικό του αποχαιρετισμό. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Δημήτρης Σούρας κατέληξε μετά από σοβαρή σηψαιμία που του προκάλεσε το απόστημα στην ιερολαγόνια άρθρωση. Το εν λόγω (επισκληρίδιο) απόστημα σχετίζεται με λοίμωξη στη σπονδυλική στήλη, σπάνια οντότητα που οφείλεται συνήθως σε μόλυνση από μικρόβιο, συνήθως χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο.

O Δημήτρης Σούρας έφτασε στο νοσοκομείο με έντονο πόνο στη μέση -βασικό σύμπτωμα της λοίμωξης- και κοιλιακό άλγος. Εισήχθη για νοσηλεία πριν μία εβδομάδα και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι εξετάσεις αίματος δεν είχαν καλές τιμές ενώ η πίεσή του ήταν χαμηλή. Οι γιατροί χειρούργησαν το απόστημα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Ο Δημήτρης Σούρας είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Αίγυπτο και ενδεχομένως εκεί έγινε η έκθεση στο παθογόνο. Πηγές του νοσοκομείου διαβεβαιώνουν ότι έφερε ήδη το μικρόβιο και δεν επρόκειτο για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Ο Δημήτρης Σούρας είχε γεννηθεί το 1952 στον Βόλο όπου και έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Στην συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή και εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Αμερική). Εργάστηκε ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Metropolitan” και Υπεύθυνος Ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προ και μεταμοσχευτικού ελέγχου. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Μαρούδα και είχε μια κόρη, την Νίκη.

Κέικ καραμέλα
04/02/2026 | 01:35

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι

Πάτρα: Ληστεία με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ – Συνελήφθη ο δράστης μετά από καταδίωξη

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας