Πέθανε ο πρίγκιπας Φρειδερίκος του Λουξεμβούργου σε ηλικία 22 ετών

09/03/2025 | 19:12

Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος του Λουξεμβούργου πέθανε σε ηλικία 22 ετών μετά από μακρά μάχη με μια σπάνια γενετική πάθηση. Την είδηση έκανε γνωστή, ο πρίγκιπας Ροβέρτος του Λουξεμβούργου, πρώτος εξάδελφος του μεγάλου δούκα Ανρί, ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι. 

Ο πρίγκιπας Ροβέρτος ανακοίνωσε τον τραγικό θάνατο του μικρότερου γιου του, ο οποίος πέθανε την 1η Μαρτίου, μετά από μακρά μάχη με μια σπάνια γενετική πάθηση, τη μιτοχονδριακή νόσο POLG.

Ο συντετριμμένος πατέρας του ανήρτησε ένα μακροσκελές μήνυμα στον ιστότοπο του ιδρύματος POLG, που ίδρυσε ο γιος του και είναι αφιερωμένος στην εξεύρεση αποτελεσματικών θεραπειών και θεραπείας για τις μιτοχονδριακές διαταραχές POLG.

Η νόσος POLG είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή που στερεί ενέργεια από τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας με τη σειρά της προοδευτική δυσλειτουργία και ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων, εξήγησε το ίδρυμα.

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο στην Ακτή Δυμαίων – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό νεαρής δικυκλίστριας ΦΩΤΟ

Η λίστα με τους 12.720 οικισμούς που θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια – Ποιοί είναι στην Αχαΐα