Πέθανε άνδρας από θερμοπληξία στην Φθιώτιδα – Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ

28/07/2025 | 19:55

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής (27/7/25) ένας 63χρονος από την περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στη Φθιώτιδα που παρουσίασε συμπτώματα θερμοπληξίας.

Σύμφωνα με το lamiareport ο άνδρας από την Φθιώτιδα είναι το αναφερόμενο θύμα από θερμοπληξία λόγω του πολυήμερου καύσωνα που εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα μας με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 35 βαθμούς και φτάνουν ακόμη και τους 45 για τουλάχιστον 10-12 ώρες καθημερινά τις τελευταίες 8 ημέρες.

Ο άτυχος άνδρας, αισθάνθηκε δυσφορία και κόπωση το μεσημέρι του Σαββάτου και αναζήτησε βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρό και ως αναφερόμενη θερμοπληξία διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η κατάστασή του συνέχισε να χειροτερεύει, το κακό όμως ήταν ότι δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι στη ΜΕΘ πριν το βράδυ του Σαββάτου όταν και εισήχθη τελικά σε πολύ άσχημη κατάσταση στη Μονάδα.

Δυστυχώς η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε και το μεσημέρι της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Την Πέμπτη (24/7/25) υπήρξε ακόμη ένα περιστατικό θερμοπληξίας 51χρονου από τη Λαμία, ο οποίος χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η κατάσταση της υγείας του ευτυχώς βελτιώθηκε σημαντικά και νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου σε απλή κλίνη.

Σε απλό κρεβάτι της Παθολογικής Κλινικής τέλος νοσηλεύεται μία ακόμη γυναίκα που διακομίστηκε με συμπτώματα θερμοπληξίας το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Λαμίας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)