Πεσκόφ για Ζελένσκι: Οι δηλώσεις του θέτουν το ερώτημα αν είναι ικανός να λάβει επαρκείς αποφάσεις για την ειρηνική επίλυση του πολέμου

25/12/2025 | 22:18

«Οι δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέτουν το ερώτημα αν είναι ικανός να λάβει επαρκείς αποφάσεις για την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης» τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη χριστουγεννιάτικη ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στην οποία ευχήθηκε τον θάνατο του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ομιλία ως «άγευστη, γεμάτη οργή και ανισόρροπη», ενώ σημείωσε ότι ο Ζελένσκι «μοιάζει με έναν ανεπαρκή άνθρωπο».

«Θέλω να ρωτήσω αν είναι ικανός να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για την επίλυση του ζητήματος με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε ο Πέσσκοφ.

Η ευχή του Ουκρανού Προέδρου

Σε ένα διάρκειας περίπου 8 λεπτών βίντεο, με το οποίο ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» στους συμπατριώτες ανά τη γη, υπήρξε και μία αποστροφή, που ερμηνεύθηκε από τους περισσότερους ως… κατάρα για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σήμερα, όλοι έχουμε ένα όνειρο και κάνουμε μία ευχή για όλους: “Μακάρι να πεθάνει” (σ.σ. «may he perish» στους αγγλικούς υπότιτλους του μηνύματός του») εύχεται ο καθένας ξεχωριστά, όμως, όταν στρεφόμαστε στον Θεό, φυσικά, οι ευχές μας είναι ευρύτερες. Ζητάμε ειρήνη για την Ουκρανία. Αγωνιζόμαστε και προσευχόμαστε γι’ αυτήν» είπε ο Ζελένσκι στο επίμαχο απόσπασμα.

Protothema

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS