Πεκίνο: Κρατάμε τον πρώην αρχηγό της Ιντερπόλ για υπόθεση δωροδοκίας

08/10/2018 | 11:33

Ο πρώην αρχηγός της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκουέι ερευνάται για υπόθεση δωροδοκίας ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας λίγες ώρες μετά την επιβεβαιώση ότι ο Χονγκγουέι κρατείται στην Κίνα.

«Η έρευνα κατά του Μενγκ Χόνγκγουέι για υποθέσεις δωροδοκίας και παραβίαση του σχετικού νόμου είναι απόλυτα σωστή και εξαιρετικά σοφή» προστίθεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου.

Το βράδυ της Κυριακής η Ιντερπόλ ανακοίνωσε την παραίτηση του Χονγκγουέι προσθέτοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της «για τη διασφάλιση των συνόρων, την προστασία των πολιτών, την πρόληψη και διερεύνηση του εγκλήματος και την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αστυνομικής συνεργασίας».

Ο Μενγκ Χονγκγουέι είχε εξαφανιστεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε και έφυγε από τη Λυών, που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ με προορισμό την πατρίδα του την Κίνα. Η γυναίκα του κατήγγειλε την εξαφάνισή του στις αρχές και αμέσως τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, καθώς εναντίον της είχαν υπάρξει απειλές. 

Λίγο πριν την ανακοίνωση της Κίνας ότι ο Μενγκ βρίσκεται υπό έρευνα, η σύζυγός του απηύθυνε έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα, λέγοντας ότι κινδυνεύει. Με φωνή που έτρεμε και προσπαθώντας να πνίξει τα δάκρυά της, η Γκρέις Μένγκ μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, ενώ αρνήθηκε να φωτογραφηθεί. 

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα» ανέφερε, διαβάζοντας τη δήλωσή της στα αγγλικά και τα κινεζικά αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της στις 25 Σεπτεμβρίου της έστειλε ένα πρώτο μήνυμα μέσω μιας εφαρμογής στο οποίο της έγραφε: «Να περιμένεις την κλήση μου». Λίγο αργότερα, της έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα, το οποίο περιείχε ένα μαχαίρι σε emoticon που δήλωνε ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου. «Δεν είμαι σίγουρη από ποιον προήλθε», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της