Παύλος Μαρινάκης σε Αντώνη Σαμαρά: «Το χάος είναι αυτοί που κυβέρνησαν με την πάνω και την κάτω πλατεία»

05/02/2026 | 16:29

Σαφείς αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά άφησε σήμερα, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τη σφοδρή κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο –στην τελευταία του συνέντευξη– για «χάος» και «πολιτική αναρχία» στη χώρα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέρριψε κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος, αλλά δεν είναι και χάος» και τονίζοντας πως «χάος ήταν εκείνοι που κυβέρνησαν με την πάνω και την κάτω πλατεία, στοχοποιώντας τους αντιπάλους τους για να επανεκλεγούν – μεταξύ αυτών και ο κ. Σαμαράς».

«Συμφωνώ να ακούμε τους πιο έμπειρους, και αναφέρομαι τόσο σε στελέχη όσο και στην αναγνώριση και διόρθωση λαθών. Αλλά δεν είναι το “χάος ο Μητσοτάκης”, όπως είπε ο κ. Σαμαράς. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι λέξεις να χάνουν το νόημά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης, απαριθμώντας σειρά επιτευγμάτων της κυβέρνησης, όπως η αύξηση των επενδύσεων κατά 98% σε σχέση με το 2019, η δημιουργία 560.000 νέων θέσεων εργασίας και η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ειδική μνεία και στην εκλογή του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, στην προεδρία του Eurogroup, ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη χώρα: «Χρειάζεται ένα μέτρο. Αν υπάρχουν πρωθυπουργοί που έζησαν και αντιστάθηκαν στο χάος, είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε δίκαιοι».

ΠΗΓΗ

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών