Πάτρα: Ξεκινά σήμερα στο Εφετείο η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου αμερικανού, στο Λαγανά Ζακύνθου

Στο εδώλιο θα καθίσουν πάλι οι καταδικασμένοι για τη δολοφονία του αμερικανού φοιτητή στο Λαγανά Ζακύνθου , το Καλοκαίρι του 2017.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωϊ θα ξεκινήσει στο Εφετείο της Πάτρας η δίκη ( ζητήθηκε αναβολή τη Δευτέρα από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων) η εκδίκαση της δολοφονίας  του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και έλαβε τεράστιες διαστάσεις, το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου, όταν έπεσε νεκρός από τα πολλαπλα χτυπήματα που είχε δεχτεί έξω απο νυχτερινό κέντρο από Σέρβους τουρίστες.

Ηταν ξημερώματα 7ης Ιουλίου του 2017. Λαγανάς Ζακύνθου. Ο 23χρονος αμερικανός τουρίστας Μπακαρί Χέντερσον πέφτει νεκρός έξω από νυχτερινό κέντρο ύστερα από πολλαπλά χτυπήματα που του κατάφερε πολυπληθής ομάδα Σέρβων τουριστών. Κι όλα αυτά για μια … selfie.

Πάτρα: Ξεκινά σήμερα στο Εφετείο η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου αμερικανού, στο Λαγανά Ζακύνθου

Για τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο του 23χρονου, συνελήφθησαν 9 άτομα. Σήμερα, μόνο ένας εξ αυτών παραμένει στη φυλακή…

«Περιμένουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και οι κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση», δήλωσε η μητέρα του.

«Δεν γίνεται σε ένα πολιτισμένο κράτος οι άνθρωποι να μπορούν να διαπράττουν ένα τέτοιο έγκλημα με ατιμωρησία και ελαφριές ποινές, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την μεγαλύτερη αυστηρότητα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ενδιαφέρον από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Καμάλα Χάρις, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο ζήτησε να ενημερωθεί για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Στην δίκη σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε μόνον ένας από τους δράστες, ενώ η Στο κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα εκδίκαση.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας