Πάτρα: Τον ‘”Διαβολάκο” προβάλει την Τρίτη ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος

29/06/2020 | 18:16

Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα φιλοξενήσει αύριο (Τρίτη) 30 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των προβολών της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων , τον «Διαβολάκο» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτο Μπενίνι

Η ταινία αποτελεί μία από τις εξαιρετικές δημιουργίες του Μπενίνι και θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου στην Κοινότητα Αργυρών και την Κυριακή 5 Ιουλίου στο πρώην 69ο Δημοτικό Σχολείο στου Ρωμανού.

Πρόκειται για μία σπαρταριστή, «αμαρτωλή» σάτιρα που μόνο στα χέρια του Μπενίνι θα μπορούσε να γίνει τόσο αθώα και παράλληλα …πονηρή.

Στον «Διαβολάκο» ο Μπενίνι ενσαρκώνει ένα «δαίμονα», ο οποίος απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού και αρνείται να επιστρέψει στην κόλαση. Έτσι ο ιερέας που τον εμφάνισε άθελά του καλείται τώρα να του συστήσει τις… χαρές της ζωής.

Δίπλα σε έναν θρυλικό κωμικό όπως ο Γουόλτερ Ματάου, ο Μπενίνι αντικατοπτρίζει – ως ερμηνεία και ως χαρακτήρας– ακριβώς το αντίθετό του. Είναι ορεξάτος, καταιγιστικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ενώ ο cool Αμερικανός κινείται μειλίχια, εντός της ζώνης ασφαλείας του. Γι’ αυτό o παθιασμένος Λατίνος «διαολίζει» τόσο πειστικά τη φιλήσυχη ζωή του κομφορμιστή ­ ιερέα, αποθεώνοντας τον αυθορμητισμό, σε μια κωμωδία που το γέλιο και η τρυφερότητα ξεχειλίζουν.

Πρωταγωνιστούν: : Ρόμπερτο Μπενίνι, Γουόλτερ Ματάου, Νικολέτα Μπράσκι . Ιταλία. 1988. Διάρκεια: 101΄.

 

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Διονύσης Πολυδερόπουλος πατέρας τριών παιδιών – Σήμερα η κηδεία του ΦΩΤΟ