Οριοθετεί το βόρειο άκρο του ιστορικού κέντρου της πόλης και είναι ο δρόμος που ακολουθούν όσοι έρχονται με λεωφορείο στην Πάτρα και επιλέγουν να φτάσουν στο κέντρο με τα πόδια.
Η οδός Ζαΐμη, παρουσιάζει εικόνα παρακμής και εγκατάλλειψης που σίγουρα δεν αρμόζει σε έναν δρόμο πολυσύχναστο στο κέντρο της πόλης.
Τα πεζοδρόμια σε πολλά σημεία είναι ξηλωμένα και έχουν μετατραπεί σε παγίδες ατυχήματος για τους πεζούς.
Σε ένα σημείο μάλιστα οι πλάκες έχουν βυθιστεί εντελώς και δεν είναι λίγοι όσοι έχουν σκοντάψει προσπαθώντας να περάσουν.
Η κατάσταση δε, είναι απελπιστική για όσους προσπαθούν να ανέβουν από τον σταθμό του ΚΤΕΛ με τα πόδια και έχουν μαζί τους αποσκευές.
Στη δυσκολία των στενών πεζοδρομίων έρχεται να προσταθεί και το παιχνίδι “πέρνα τα εμπόδια”: από κατεστραμμένες πλάκες, μέχρι φρεάτια και υδρορροές που τρέχουν ανεξέλεγκτα μπουγαδόνερα.
“Είμαστε μέσα στο κέντρο και μας έχουν ξεχάσει εντελώς” λένε στο tempo24.news άνθρωποι που έχουν καταστήματα στη Ζαΐμη.
Δεν πάει πολύς καιρός που μια γιγάντια… τρύπα άνοιξε στη μέση του δρόμου, όταν “βυθίστηκε” το οδόστρωμα. Μάλιστα από τύχη δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.
Σίγουρα, με την ανάπλαση του κέντρου ο δρόμος θα αλλάξει εικόνα, αλλά μέχρι τότε επιβάλλεται η συντήρηση από τα αρμόδια συνεργεία και υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.