Πάτρα: «Τα μάτια και τα αυτιά» της πόλης- Ποιος είναι ο Ανδρέας Αποσκίτης που φωτογραφίζει “αυτά που δεν λέγονται”

Έκανε δυναμική εμφάνιση στο χώρο των social media με μια ομάδα υπό τον τίτλο «Πάτρα αυτά που δεν λέγονται» και μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, (η έναρξη έγινε στις 11 του Απρίλη), κατάφερε να γίνει talk of the town και να αποκτήσει χιλιάδες φίλους, μεταξύ των οποίων και τους περισσότερους δημοσιογράφους της πόλης. Ο Ανδρέας Αποσκίτης, ετών 60, συνταξιούχος υπάλληλος (τεχνικός) του υπουργείου δημοσίων έργων, κάτοικος Ανθούπολης, έχει γίνει κάτι σαν αυτό που λέμε «τα μάτια και τα αυτιά της πόλης» φωτογραφίζοντας και σχολιάζοντας όσα δεν προλαβαίνουμε να δούμε σε μια καθημερινότητα που μας θέλει ασθμαίνοντες δρομείς.

Λέει στον «Κόσμο» ότι η ομάδα του δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και τα κακώς κείμενα δεν φωτογραφίζονται για να κάνει αντιπολίτευση, άλλωστε όπως μας εκμυστηρεύεται, στις εκλογές ψήφισε  Κώστα Πελετίδη.
Στη σελίδα του συστήνεται ως εξής: «Ονομάζομαι Αντρέας Αποσκίτης και είμαι γεννημένος στην Πάτρα, όπου ζω μέχρι σήμερα! Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική, ούτε με διάφορους συλλόγους, οργανώσεις κ.α. Είμαι ένας απλός πολίτης αυτής της πόλης που τόσο αγαπάμε! Αποφάσισα να φτιάξω αυτή την ομάδα, γιατί δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη που να προβάλλει τα κακά, στραβά και ανάποδα. Απεναντίας υπάρχουν ομάδες που ωραιοποιούν μέσα από παραπλανητικές, ρετουσαρισμένες πολλές φορές, φωτογραφίες, μια όχι και τόσο αληθινή εικόνα της πόλης. Αυτό έχει δύο αρνητικά αποτελέσματα: Το πρώτο να εφησυχάζουν οι τοπικές αρχές, ότι όλα βαίνουν καλώς, και το δεύτερο, οι επισκέπτες να μην βλέπουν μια τόσο παραμυθένια πόλη όσο αυτή των φωτογραφιών. Μέσα από αυτή την σελίδα λοιπόν, θα μπορούμε να κάνουμε τα παράπονά μας για τα κακώς κείμενα, να αναρτούμε φωτογραφίες που να εντοπίζουν προβλήματα πάσης φύσεως, όπως, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, οδοποιίας, εξωραϊσμού, και ό,τι άλλο μας απασχολεί, να κάνουμε διάλογο για το τι πρέπει να γίνει, και άλλα πολλά, που σκοπό θα έχουν την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας».

Πάτρα: «Τα μάτια και τα αυτιά» της πόλης- Ποιος είναι ο Ανδρέας Αποσκίτης που φωτογραφίζει "αυτά που δεν λέγονται"

Ο Ανδρέας Αποσκίτης, με την φωτογραφική του μηχανή ανέδειξε μέχρι σήμερα πολλές δυσαρμονίες της πόλης  με σημαντικότερη την άθλια κατάσταση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, με τις φωτογραφίες του να κάνουν το γύρο των ΜΜΕ. Ο ίδιος αναφέρεται και σε άλλα σημεία φθοράς της πόλης όπως «ο Μώλος της Αγίου Νικολάου, που σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο τσιμεντένιο πάρκινγκ αυτοκινήτων, τα νεοκλασικά στο κέντρο, εγκαταλελειμμένα, περιφραγμένα πρόχειρα με κοτετσόσυρμα και λαμαρίνες, η οξείδωση των σιντριβανιών της πλατείας Γεωργίου με τα ελάχιστα δέντρα και τις απαίσιες σχάρες-  συντριβάνια, που ποτέ δεν δούλεψαν, τις  γλάστρες της Ρήγα Φεραίου με τα  αγριόχορτα…».

Η πρόσκληση που απευθύνει είναι:

«Εδώ θα γράφουμε με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων και την πίεση προς τις αρχές για επίλυσή τους. Γράφετε λοιπόν ό,τι άσχημο βλέπετε, ό,τι πρόβλημα υπάρχει στη γειτονιά σας, ότι, στραβό και ανάποδο, που πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει».

Ο Ανδρέας, ο οποίος συγκλόνισε τους Πατρινούς- και όχι μόνο- χρήστες με  την ανάρτηση ενός κειμένου για την μάνα του η οποία έπασχε από ψυχική νόσο, μας λέει ότι όλα ξεκίνησαν εξαιτίας της σύνταξης.

«Δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα από αυτά στη ζωή μου, ένας δημόσιος υπάλληλος ήμουνα» λέει.. «Ανέκαθεν όμως το μάτι μου έπεφτε δεξιά και αριστερά και όταν βγήκα στη σύνταξη ξεκίνησα δειλά- δειλά να γράφω στο fb  κάποιες παρατηρήσεις σε άλλες σελίδες. Εκεί όμως είδα ότι τα ωραιοποιούν τα πράγματα και αυτό δεν βοηθάει να πάμε παρακάτω και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Έτσι έφτιαξα αυτή τη σελίδα. Έχω ένα σκούτερ, το παίρνω κάθε πρωί και μετά τον καφέ μου παίρνω τους δρόμους και τραβάω φωτογραφίες. Αυτό το κάνω συχνά και το απόγεμα και το βράδυ.  Στόχος μου είναι να έχω φωτογραφίες για ό,τι λέω, να φαίνεται ότι είναι αλήθεια».

Γ. Κοντ.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης