Πάτρα: Τα “μπλόκα” στο Ειρηνοδικείο και οι κινητοποιήσεις των συμβολαιογράφων σταματούν τους πλειστηριασμούς και σώζουν τα… σπίτια!

Όχι μόνο τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις κάθε Τετάρτη έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών αλλά και πλέον και οι συμβολαιογράφοι με τις κινητοποιήσεις τους, σώζουν… έστω για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τα σπίτια συμπολιτών μας, οι οποίοι στην κυριολεξία γλιτώνουν τις κατοικίες τους την τελευταία στιγμή.

Η απόφαση των συμβολαιογράφων της Πάτρας και όλης της χώρας, να κλιμακώσουν την στάση τους με νέες κινητοποιήσεις και την τρέχουσα εβδομάδα, όπως αναφέρουν πηγές του tempo24.gr, σκορπά χαμόγελα σε εκατοντάδες δανειολήπτες της Αχαικής πρωτεύουσας, που έστω και για λίγο σώζουν τις περιουσίες τους από τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι δεν θα διενεργηθούν, την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κλάδος των συμβολαιογράφων, θα υπάρξει αποχή των μελών του, από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Λόγω της πραγματοποιούμενης κινητοποίησης δεν θα διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Αφορμή της συνέχισης της αποχής, το ασφαλιστικό και «τις δυσβάσταχτες συνέπειες του προσχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την αδυναμία των ασφαλιζομένων ενεργών Συμβολαιογράφων στην καταβολή των προσχεδιασμένων από την Κυβέρνηση ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή των οποίων θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του Κλάδου», όπως καταγγέλλει η Ολομέλεια  Συμβουλίων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά

Eurovision – Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Μαρίνα Σάττι ένα χρόνο μετά: «Ήταν η πιο σιχαμένη απ’ όλους»

Πυρκαγιά σε δάσος της Αρχαίας Ολυμπίας

Πινακίδες

Ζέκα: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού

Πάρτι για τον Άρη, 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης

Τέλος οι ψησταριές στα πανηγύρια, μόνο με catering

Πάτρα: Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Ένας 14χρονος στο νοσοκομείο