Πάτρα: Στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα 3χρονο αγοράκι – Τι λέει η Άννα Μαστοράκου

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας καταγράφεται στην Πάτρα, με ένα 3χρονο αγοράκι να μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας, Άννα Μαστοράκου, «το παιδάκι ήλθε στην Πάτρα από την Ηλιούπολη και εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, όπου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο».

Όπως πρόσθεσε, «το παιδάκι ήταν ήδη άρρωστο από την περασμένη Παρασκευή με πυρετό και νωθρότητα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η οικογένειά του δεν βγήκε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πάτρας».

«Μετά τη διάγνωση», σημείωσε η Άννα Μαστοράκου, «ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ιχνηλατήσαμε όλες τις επαφές του νήπιου στην Πάτρα, όπου τους χορηγήθηκε χημειοπροφύλαξη».

Επίσης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, «ο ΕΟΔΥ ανέλαβε να χορηγήσει χημειοπροφύλαξη και στα παιδάκια που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό της Ηλιούπολης, όπου πήγαινε και το νήπιο που νοσηλεύεται στην Πάτρα».

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του νηπίου, η Άννα Μαστοράκου «το παιδάκι είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι διασωληνωμένο και παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ