Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού 12χρονης στο προαύλιο Γυμνασίου στην Παραλία στην Πάτρα, αφού χθες το απόγευμα συνελήφθη ο 16χρονος κατηγορούμενος μετά το ένταλμα που εξέδωσε η Εισαγγελία. Το ένταλμα εκδόθηκε αφού η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε πλήρως την καταγγελία της ανήλικης και των γονέων της στην Αστυνομία.
Η εξέταση, η οποία είχε παραγγελθεί άμεσα, έρχεται να ενισχύσει τη θέση της 12χρονης, η οποία αμέσως μετά το περιστατικό ενημέρωσε τους γονείς της, οδηγώντας στην άμεση καταγγελία κατά του φερόμενου ως δράστη.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της υπόθεσης, ο φερόμενος ως δράστης και το ανήλικο θύμα είχαν έρθει σε επαφή και είχαν κανονίσει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Το σοκαριστικό περιστατικό φέρεται να συνέβη στις 16 Νοεμβρίου.
Ο νεαρός, ο οποίος γνώριζε την ανήλικη, τη συνάντησε σε δρόμο της Πάτρας. Στη συνέχεια, όπως λέει η ίδια, ασκώντας βία, την οδήγησε σε απόμερο σημείο, σε προαύλιο σχολείου, όπου φέρεται να την εξανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις. Σε βάρος του νεαρού έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων του για παραμέληση ανηλίκων. Ο 16χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στα Νιφορέϊκα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Παναγιώτη Κοραντζόπουλο αρνείται κάθε κατηγορία. «Ο 16χρονος δεν κρύφτηκε, ήταν από την πρώτη στιγμή στην διάθεση των Αστυνομικών Αρχών. Και οι γονείς του παιδιού αρνούνται κάθε κατηγορία σε βάρος του» δήλωσε στην «Γνώμη» ο κ. Κοραντζόπουλος συμπληρώνοντας πως θα γίνει μήνυση για ψευδή καταμήνυση και πώς η καταγγελία είναι ψευδής.
