Πάτρα: Σε αργία ο Ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης που «έβλεπε» παθολογικά αίτια στα νεκρά βρέφη

Σε αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz.gr ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Δύο είναι οι κύριοι λόγοι:

-Απέδωσε τους θανάτους τριών βρεφών στην υπόθεση Αμαλιάδας σε παθολογικά αίτια ενώ επρόκειτο για δολοφονίες.

-Διαπιστώθηκαν ελλείψεις στα αρχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών για θανάτους που είχαν αποδοθεί σε φυσιολογικά αίτια Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Γκότσης διέγνωσε ως αιτία θανάτου του μωρού της Κατερίνας που πέθανε το 2021 διαμεση πνευμονίτιδα.

Το ίδιο ακριβώς έγραψε και για τον θάνατο του νεογνού 19 ημερών της Ειρήνης Μουρτζούκου. Και στα δυο δεν υπάρχουν φωτογραφίες από τη νεκροψία νεκροτομή παρά μόνο αυτές που έβγαλε η 25χρονη η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη για τρεις ανθρωποκτονίες και μια απόπειρα. Όσον αφορά τον Παναγιωτάκη ο Γκότσης έγραψε ως αιτία θανάτου λοίμωξη αναπνευστικού και γαστρεντερικού και εγκολεασμό εντέρου.

Έρευνες για τα «παθολογικά»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα οσον αφορά τους  φακέλους υποθέσεων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών μετά τον αιφνίδιο έλεγχο που διενεργήθηκε στην υπηρεσια παρουσία της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης Βίκυς Γιαβή και του Νίκου Καρακούκη,  Διευθυντή των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών.

Σε αναστολή καθηκόντων με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη εκτός από τον Γκότση είχε τεθεί και ο προϊστάμενος Γραμματείας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Σταύρος Αρβανιτάκης. Και οι δύο είχαν την ευθύνη λειτουργίας της υπηρεσίας στο σύνολό της και κυρίως στα αρχεία των ιατροδικαστικών εκθέσεων, τα οποία βρέθηκαν ελλιπή κατά τον επιτόπιο αιφνιδιαστικό έλεγχο κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ereportaz.gr

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη