Πάτρα: Πλούσια δράση από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

02/01/2016 | 07:27

Με μιά ιδιαίτερα επιτυχημένη διαδρομή κλείνει την χρονιά το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, που ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2015, με την σύμπραξη 60 επιφανών μελών της Πατραϊκής κοινωνίας, της επιστημονικής κοινότητας της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Καταστατικός στόχος του Ινστιτούτου ήταν η Μελέτη των γνωστικών αντικειμένων, η Ενημέρωση του κοινού και η Παρέμβαση μέσα από δράσεις για ουσιώδη θέματα της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Πολιτικής.

Μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που είχε ξεκινήσει την λειτουργία του, με μπροστάρη τον ακούραστο πρόεδρό του ,γιατρό, Παναγιώτη Πλώτα κατάφερε να οργανώσει δύο ημερίδες, με αριθμό συμμετεχόντων άνω των 2000 Αχαιών. Δημοσιεύτηκε μελέτη για τη γνώση και τις απόψεις σπουδαστών για θέματα πρόληψης και ολοκληρώθηκε η προεργασία για την συγγραφή εγχειριδίου αγωγή υγείας για την κοινότητα.

Εντός του 2016 το Ινστιτούτο αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμη δυναμικότερες παρεμβάσεις σε θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και κοινωνικής πολιτικής. 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»