Πάτρα: Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρουσιάζει την έκθεση του “Hunters:Feathers in the Wind”

17/02/2019 | 07:47

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, με τίτλο Hunters: Feathers in the Wind, στην οποία θα συνυπάρχουν διαφορετικές μορφές της σύγχρονης τέχνης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, video art και εικαστικές κατασκευές, συνθέτοντας με το τρόπο αυτό μιας μεγάλης κλίμακας εικαστική εγκατάσταση στο χώρο.

Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέχεια της συμμετοχής του, σε πολλά ομαδικά projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιό πρόσφατη, τη συμμετοχή του, στο art project No – Ah – Fence, της Cube Gallery, στη Διεθνή Έκθεση Art Athina 2018, επιστρέφει εικαστικά στην Cube, με την ατομική τoυ έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιo της Fresh Art.

Πάτρα: Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρουσιάζει την έκθεση του "Hunters:Feathers in the Wind"

Η Fresh Art, σαν εικαστική πλατφόρμα της Cube, ξεκίνησε τη δράση της, το καλοκαίρι του 2012 και στόχος της είναι να παρουσιάζονται επιλεκτικά, ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών που τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης.

O Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μας παρουσιάζει τον ίδιο και τη δουλειά του, λέγοντας πως μέσα από τα έργα του, που προκύπτουν από την video art, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, δημιουργεί εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας που λειτουργούν σχολιαστικά στις δράσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ταυτότητας.

Το Hunters: Feathers in the Wind είναι ένα νέο έργο που αποτελείται από δύο ξεχωριστούς, αλλά άμεσα συνδεδεμένους μεταξύ τους “χώρους” οι οποίοι δημιουργήθηκαν βασιζόμενοι σε ευρείες αναφορές σε έργα καλλιτεχνών, όπως οι multimedia εγκαταστάσεις του Benedict Drew και τα φανταστικά τοπία του Antony Gormley, όπου οι φιγούρες παίζουν κυριαρχικό ρόλο, συνεχίζοντας με το τρόπο αυτό, την εξερεύνηση του καλλιτέχνη, πάνω στην ύλη και την ταυτότητα, όπου το φυσικό και το ψηφιακό στοιχείο συναντιούνται.

Μέσα από πειραματικές συνθέσεις, που περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, μια γλυπτική εγκατάσταση και ένα ποίημα σε video προβολή, τα έργα αυτά συνυπάρχουν με σκοπό να οδηγήσουν το θεατή σε ένα ταξίδι αίσθησης και συναισθήματος.

Πάτρα: Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρουσιάζει την έκθεση του "Hunters:Feathers in the Wind"

Ο τίτλος της έκθεσης αποτελεί αναφορά σε ένα ποίημα, γραμμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, με τους στίχους του να παραπέμπουν σε μια αφηρημένη αντίληψη της ταυτότητας κάποιου. Η περιγραφή γίνεται μέσα από την επιλογή των μέσων που για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι η χρήση των σχεδιασμένων με το χέρι μοτίβων, των γλυπτών και των video εγκαταστάσεων.       

Διάρκεια έκθεσης: 21 Φεβρουαρίου – 16 Μαρτίου 2019

 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00 

                              Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

                              Κυριακή κλειστά

 

Σύντομo Βιογραφικό Σημείωμα

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1991. Το 2009 έγινε δεκτός στην Σχολή Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κιαστη συνέχεια στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας από όπου και αποφοίτησε με άριστα, το 2014, από το εργαστήριο του Χάρη Κοντοσφύρη. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου. Έχει συμετάσχει σε πολλά ομαδικά projects στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Πάτρα: Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρουσιάζει την έκθεση του "Hunters:Feathers in the Wind"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ