Πάτρα: Με θυελλώδεις ανέμους και βροχές έφθασε το κύμα κακοκαιρίας – Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ

Πτώση της θερμοκρασίας , βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, για την Πάτρα. Ειδικό τερα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας προβλέπονται βροχές, ενώ θα υπάρχουν διαστήματα με έντονα καιρικά φαινόμενά. Οι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν περιοχή από τις 10 το πρωι και μετά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φθάσουν τα 5 έως 7 μποφόρ, στο Ιόνιο.  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Πάτρα: Με θυελλώδεις ανέμους και βροχές έφθασε το κύμα κακοκαιρίας - Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού 

Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποίησε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  (463/ 04-02-2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από το βράδυ της Τρίτης 04-02-2020 μέχρι και την Πέμπτη 06-02-2020 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από αργά τη νύχτα της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

α. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (05-02-2020) στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια.

β. Την Πέμπτη (06-02-2020), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ 1α) ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές) στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.

2. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

α. Την Τετάρτη (05-02-2020) θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ που γρήγορα (από τις πρωινές ώρες) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ.

β. Την Πέμπτη (06-02-2020) αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία έως το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 και στα πελάγη έως 8 μποφόρ.

3. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

α. Την Τετάρτη (05-02-2020) από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία από το απόγευμα την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα και από αργά το βράδυ τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Την Πέμπτη (06-02-2020) έως τις πρωινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

4. ΠΑΓΕΤΟ

που θα σημειωθεί την Πέμπτη (06-02-2020) στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο