Πάτρα: Κεριά για τα 51 θύματα στη γειτονική χώρα από τα μέλη της αλβανικής κοινότητας

 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου τα μέλη της Αλβανικής κοινότητας της Πάτρας τίμησαν τους 51 νεκρούς που βρήκαν τραγικό θάνατο κάτω από τα συντρίμμια από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία.

Άναψαν κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών τους και παράλληλα εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την συμπαράστασή τους για την μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από το σεισμό στην Αλβανία στις περιοχές Τίρανα και Δυρράχιο.

Παράλληλα, και τις δύο ημέρες συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από πολίτες αλβανικής καταγωγής, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τους ευαισθητοποιήμενους Έλληνες, οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές την γειτονική τους χώρα.

Πάντως, όπως μας ανέφεραν συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών και ιδίως επιχειρηματιών που προσέφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Ιδιαιτέρως, ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών “Emigranti” Πάτρα ευχαριστεί το «Το_Αχαικο_Χωριάτικο» για την βοήθεια που έκανε για τον σεισμό στην Αλβανία.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να συγκεντρώνει βοήθεια (ρούχα, κουβέρτες και τρόφιμα και χρήματα) για τις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας (Κανάρη 46, 1ος όροφος).

8ο MEGA FOUR 4×4 PATRAS
29/01/2026 | 19:29

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο