Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στην κινητοποίηση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αναπήρων Αχαΐας

Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο αγώνας των Ατόμων με Αναπηρία και των χρονίως πασχόντων είναι αγώνας όλων μας.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στέκεται στο πλευρό των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων, των γονέων και των κηδεμόνων τους, κόντρα στην πολιτική που βάζει εμπόδια σε όλες τις πλευρές της ζωής τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, τη φτώχεια, τους πλειστηριασμούς, ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Τις διεκδικήσεις τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, για παράλληλη στήριξη με επιστημονικά και όχι οικονομικίστικα κριτήρια, ειδικό προσωπικό, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, άλλες ειδικότητες για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, αλλά και σύγχρονα και ασφαλή, καθολικά προσβάσιμα σχολεία (γενικά και ειδικά), για να μπορεί να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση παιδιών και εκπαιδευτικών σε αυτά.

Ο αγώνας των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων, μαζί με τους συλλόγους τους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, είναι υπόθεση όλων μας και ο μόνος δρόμος για να ληφθούν μέτρα ανακούφισης και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες τους. Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση, όπως όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, ενώ δεν διαθέτουν λεφτά για Παιδεία, Υγεία και μισθούς, προϋπολογίζουν δισεκατομμύρια ευρώ για τους εξοπλισμούς και την οικονομία του πολέμου. Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας συμμετέχει στην κινητοποίηση της Συντονιστικής  Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑAΝ) Αχαΐας, σήμερα στις 6 το απόγευμα, στη πλατεία Γεωργίου.


Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή