Γνωστοί Πατρινοί στην “φάκα” της ΕΛ.ΑΣ για απάτη με εκτελωνισμούς

Οι απάτες μέσω δήθεν εκτελωνισμών στην Πάτρα… δεν λένε να σταματήσουν! Μόνο που αυτή τη φορά οι δύο Πατρινοί που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. και την δικαιοσύνη… πιάστηκαν στα πράσα και μάλιστα για απάτη που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «εξιχνιάστηκαν δυο απάτες με την μέθοδο του εκτελωνισμού  οχημάτων ύψους περίπου  43.200 ευρώ ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο ατόμων Ειδικότερα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2025, οι δυο κατηγορούμενοι απέσπασαν από δύο πολίτες 30.400 ευρώ και 12.800- ευρώ, αντίστοιχα, με το πρόσχημα της εισαγωγής οχήματος από το εξωτερικό και τον εκτελωνισμό τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.

«ΓΝΩΣΤΟΙ» ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Οι δύο εκτελωνιστές έχουν καταγγελθεί πολλές φορές στην Πάτρα για μικροαπάτες με πελάτες τους που ήθελαν να προχωρήσουν σε εκτελωνισμό του οχήματός τους. Σε κάποιες περιπτώσεις επέστρεψαν τα χρήματα, σε άλλες όχι. Όμως εμπλέκονται και σε μία πολύ πιο σοβαρή υπόθεση. Πρόκειται για δικογραφία του 2023 που  αποκαλύπτει ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως «δόλωμα» super cars, τροχοβίλες πολυτελείας αλλά και ανύπαρκτα deals, ζητώντας προκαταβολές δεκάδων χιλιάδων ευρώ από ανυποψίαστους πελάτες. Οι συναλλαγές εμφανίζονταν νομότυπες, με υποσχέσεις για εκτελωνισμό από ξένες τράπεζες και χαμηλότερες τιμές. Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, ιδιοκτήτες εκτελωνιστικού γραφείου στην Πάτρα, συνεργάζονταν με πρόσωπα που φέρονταν να έχουν «άκρες» στο εξωτερικό.

Οι αγοραστές έδιναν προκαταβολές μέσω τραπεζικών καταθέσεων, χωρίς ποτέ να παραλάβουν τα οχήματα. Όταν οι υποψίες γίνονταν έντονες, οι κατηγορούμενοι αντάλλασσαν ευθύνες μεταξύ τους, αφήνοντας τα θύματα χωρίς χρήματα και χωρίς αυτοκίνητα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κατέβαλαν σημαντικά ποσά για την αγορά super cars, τα οποία όμως δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, η αναφορά σε πλαστά συμβόλαια με το όνομα του διεθνή άσου Κώστα Τσιμίκα έδωσε «κύρος» στην απάτη, χωρίς φυσικά ο ποδοσφαιριστής να έχει την παραμικρή εμπλοκή. Η υπόθεση προκαλεί αίσθηση στον χώρο του αθλητισμού ενώ σε αυτήν φέρεται ως εμπλεκόμενος και παλιός παράγοντας της πυγμαχίας, επίσης από την Πάτρα ο οποίος συνεργαζόταν με τους δύο εκτελωνιστές. Οι οποίοι τα βάζουν με αυτόν, θεωρώντας τον… υπεύθυνο για όλα! Εκείνος με τη σειρά του δηλώνει αθώος και  επιρρίπτει την ευθύνη σε αυτούς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας