Πάτρα: Επί τάπητος τα προβλήματα των νοσοκομείων της 6η ΥΠΕ – Λειτουργούν χωρίς προσωπικό

Στη σύσκεψη που έγινε στο Αμφιθέατρο του Παν/κού Νοσοκομείου της Πάτρας , συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων γιατρών νοσοκομείων και κέντρων υγείας από την Ήπειρο-Λευκάδα (Πρόεδρος Μαργαρίτα Κιτσανου), την Κέρκυρα (μέλος ΔΣ Μάκης Αραβανής), την Αιτωλοακαρνανία (Πρόεδρος Κ. Μόκος), τον Πύργο (Γραμματέας Δ. Ρούμπης), την Αρκαδία (Γραμματέας Σ. Αγγέλογλου) τη Ζάκυνθο (Πρόεδρος Π. Διακάκης) και την Αχαΐα.

Για λόγους τελευταίας στιγμής δεν έγινε κατορθωτό να συμμετέχουν εκπρόσωποι από Μεσσηνία και Λακωνία.  Παρευρέθησαν η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κκ Α. Ρέντζιου και Π. Παπανικολάου εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών από τις ενώσεις και την ΟΕΝΓΕ.

Τη συζήτηση απασχόλησαν μεγάλα και «μικρά» ζητήματα που αφορούν την κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής. Ιδίως το μέγιστο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και άλλο προσωπικό καθώς και η υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας που συνεχίζεται μετά από 6 χρόνια μνημονίων.

Τις επόμενες μέρες –αφού συμπληρωθεί η εικόνα της κατάστασης και από τις ενώσεις που απουσίαζαν- θα δημοσιοποιηθούν τα συμπεράσματα της σύσκεψης και θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες ανάσχεσης της πορείας διάλυσης των δομών υγείας.

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά

Eurovision – Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Μαρίνα Σάττι ένα χρόνο μετά: «Ήταν η πιο σιχαμένη απ’ όλους»

Πυρκαγιά σε δάσος της Αρχαίας Ολυμπίας

Πινακίδες

Ζέκα: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού

Πάρτι για τον Άρη, 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης

Τέλος οι ψησταριές στα πανηγύρια, μόνο με catering