Πάτρα: Ενθουσιώδης η φετινή πρεμιέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz & more” (ΦΩΤΟ)

27/05/2023 | 15:50

O χώρος των «Παλαιών Σφαγείων» της Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου αποδείχθηκε τελικά «μικρός» για να χωρέσει τους φίλους της jazz, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών στην φετινή πρεμιέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz&more”.

Το κοινό απόλαυσε μια σπουδαία συναυλία με την μπάντα «GeorgiosTsolis and friends» και τους τέσσερις διεθνούς φήμης μουσικούς (GeorgiosTsolis / piano – Greece , JorgeVistel / Trunpet – Cuba , FrancescoAngiuli / DoublaBass – Italy, MauroBeggio / Drums – Italy), να  το «ταξιδεύουν» στους δρόμους μιας εκ των σπουδαιότερων μορφών μουσικής έκφρασης.

Στο χώρο των «Παλαιών Σφαγείων» ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης συνάντησε τρεις  από τους πιο δραστήριους μουσικούς της ευρωπαϊκής και διεθνούς μουσικής σκηνής με σημαντικές συνεργασίες και συνομίλησαν  μουσικά στη γλώσσα της jazz πάνω σε συνθέσεις του, τις οποίες έχει δημιουργήσει ανά καιρούς για τα τρίο που έχει συνεργαστεί.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο άνοιγμα της φετινής ενότητας για την Jazz καλωσόρισε τους φίλους της μουσικής που γέμισαν το χώρο. Την συναυλία παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου Νίκος Ασπράγκαθος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Πέτρος Βάης και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών της ενότητας έχει ως εξής:

27/5 Σάββατο Vasilis Kostas &LaythSidiq Duo “STEPS” Project ώρα 21.30

28/5 ΚυριακήYiorgosFakanas Group – TάκηςΠατερέλης (saxes), ΣάμμυΑμίρης(piano), ΓιώργοςΦακανάς (bass), ΜένιοςΠασιαλής (drums) – ώρα 21.30

29/5 Δευτέρα Εργαστήριο Jazz από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας – ώρα 21.30

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Ατομικό εισιτήριο (και για τις τρεις ημέρες) 20,00€

Ατομικό ανά ημέρα 10,00€. Άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65 ετών 7,00€. Ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων 5,00€. Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός είσοδος δωρεάν.

Την Δευτέρα 29 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία από το σεμινάριο η Γενική Είσοδος είναι 5.00€.

Πάτρα: Ενθουσιώδης η φετινή πρεμιέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz & more” (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ενθουσιώδης η φετινή πρεμιέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz & more” (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά