Πάτρα: Εκδήλωση σήμερα απο την Χριστιανική Στεγη

​Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιερωμένη στην Παραδοσιακή – Δημοτική Μουσική με τίτλο: «Η έννοια της αρετής στο δημοτικό τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 7:15 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών (Παντανάσσης 61, Πάτρα – 1ος όροφος).

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον έναν πυλώνα της Παράδοσής μας που είναι το Δημοτικό Τραγούδι ως ίδιον του λαού μας, εκφράζοντας τα βιώματα, τους πόθους, τις χαρές και τις λύπες των απλών ανθρώπων.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να ιχνηλατήσουμε την έννοια της αρετής μέσα από τους στίχους, τα διδάγματα και τον υπαρξιακό τρόπο που εμπεριέχονται & εκφράζονται μέσα από το Δημοτικό Τραγούδι.

Η εκδήλωση αυτή είναι καρπός συνεργασίας, δημιουργικότητας και προσφοράς, δηλαδή του κοινωνείν το εμείς που είναι το βαθύτερο νόημα της Παραδοσιακής μας μουσικής και αυτό γίνεται πράξη στο αφιέρωμα αυτό από όλους τους συμμετέχοντες.

Την Επιμέλεια – Παρουσίαση των Κειμένων, τη συλλογή του υλικού, τη βοήθεια στην οργάνωση της εκδήλωσης και τη Διεύθυνση της Χορωδίας Δημοτικών Τραγουδιών «Αριστείδης Μόσχος», έχει ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, μέλος της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, όπου υπηρετεί τη Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στη πόλη μας με τον καλύτερο και ποιοτικότερο τρόπο. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν, η χορωδία Δημοτικών Τραγουδιών Συλλόγου «Αριστείδης Μόσχος», ο πολυτάλαντος και καταξιωμένος ερμηνευτής της παραδοσιακής μουσικής, Γιάννης Παναγιωτόπουλος (Πολίτικη Λύρα – Τραγούδι) και οι εξαίρετοι μουσικοί: Θεοδόσης Μπεκούλης (Ούτι – Τραγούδι) και Βασιλική Τσιαφογιάννη (Τραγούδι).

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γιώργος Γεωργόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Στέγης Πατρών και υπεύθυνος οργάνωσης της εκδηλώσεως, ο οποίος θα αναφερθεί στην αξία του δημοτικού τραγουδιού, που είναι η κοινή μας έκφραση, ο κοινός τρόπος, η ίδια μας η ζωή.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο