Πάτρα: Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – ΦΩΤΟ

25/05/2020 | 12:20

 

Την Κυριακή 24 Μαίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε πορεία μνήμης από τον Ιερό Ναό έως την Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, όπου στο μνημείο του μακαριστού Χρύσανθου Μητροπολίτη Τραπεζούντας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών έγινε ιερό τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε ομιλία από τη Γ.Γ. του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών κα Ακριτίδου Γεωργία. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους : ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας κ. Μπονάνος Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Πατρών κ. Πελετίδης Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αχαΐας κ. Δριβήλας Δημήτρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σκιαδαρέσης Σπύρος, η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδος,Παραλίας και Βραχνεικων Τογιοπούλου Αναστασία,, οι βουλευτές Αχαΐας κα. Αλεξοπουλου Χριστίνα, κ. Φωτήλας Ιάσονας και Μάρκου Κωνσταντίνος, οι πρώην βουλευτές Αχαΐας κ. Ριζούλης Ανδρέας και κ Νικολόπουλος Νίκος, η Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ & πολιτευτής κα. Γιαννιά Ευσταθία, ο Διοικητής ΚΕΤΧ Ταξίαρχος Καλαιτζίδης Στυλιανός, οι Αστυνομικοί Διευθυντές κ. Σωτηρόπουλος Γιώργος και Κυριακόπουλος Ιωάννης και μέλη και φίλοι του σωματείου.

Η εκδήλωση έγινε με την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρών και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!