Πάτρα: Ειδική επιτροπή της Βουλής επισκέφθηκε τις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος  της Βουλής επισκέφθηκε χθες το Σωφρονιστικό Κατάστημα Αγίου Στεφάνου, για μια επιτόπια καταγραφή των προβλημάτων και ανάδειξη των αναγκαίων λύσεων τόσο προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς τη Βουλή.

Πέρα από τα ζητήματα της υλικοτεχνικής υποδομής,  της ολοκλήρωσης των έργων του υποσταθμού της ΔΕΗ και της εξωτερικής φύλαξης, μεγάλα προβλήματα παραμένουν η έλλειψη σωφρονιστικού προσωπικού και οι δομές επανένταξης των κρατουμένων.

Ο Γραμματέας της Επιτροπής, Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου  επεσήμανε την ανάγκη άμεσης πρόσληψης σωφρονιστικού προσωπικού, λειτουργίας παραρτήματος Δημοσίου ΙΕΚ, στήριξης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και προπάντων ολοκλήρωσης των εργασιών υποδομών της φυλακής για να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία