Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Αντιπρύτανης Δημήτρης Καλπαξής – Θλίψη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα – Αύριο η κηδεία του

Μεγάλη απώλεια για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. 

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Καλπαξής, Καθηγητής Βιοχημείας και πρώην Αντιπρύτανης στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της έρευνας (2010-2014) στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Θλίψη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποια τον εκτιμούσε βαθύτατα, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη της Πάτρας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 2μ.μ. στην γενέτηρά του, στο Μούλκι Κορινθίας.

Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Αντιπρύτανης Δημήτρης Καλπαξής - Θλίψη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα - Αύριο η κηδεία του
O εκλιπών, γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας το 1951. Σπούδασε στο Τμήμα Βιολογίας (1970-1974) και στο Τμήμα Χημείας (1975-1979) του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοχημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορος της Σχολής το 1981.

Εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης (1980-1982), ως Λέκτορας (1982-1986), ως Επίκουρος Καθηγητής (1986-1996), ως Αναπληρωτής Καθηγητής (1996-2003) και ως Καθηγητής (2003-σήμερα) στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Ακαδημαϊκός Επισκέπτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης (1988, 1989) και Επισκέπτης-Ερευνητής στο Ινστιτούτο Max-Plank του Βερολίνου (2000).

Έχει δώσει σειρά διαλέξεων σε Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Ευρώπης.
 

Πάτρα: Άγριο ξύλο στη Ρήγα Φεραίου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Η Πάτρα θρηνεί δύο νέα παιδιά που “έφυγαν” με διαφορά 30 ωρών