Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ στην Πάτρα, για την κορύφωση των εκδηλώσεων της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις δύο πορείες που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα.
Η πρώτη συγκέντρωση διοργανώνεται από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στις 17:30, μπροστά από το κτίριο του ΕΚΠ. Λίγο αργότερα, στις 18:00, έχει ανακοινωθεί δεύτερη συγκέντρωση και πορεία στο πρώην Παράρτημα επί της οδού Κορίνθου.
Κατάθεση στεφανιού από το Δήμο
52 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
Τιμάμε τους αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων και του λαού μας
«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ», τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Την ώρα που δεκάδες εστίες πολέμου και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη, η χώρα μας μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στις συγκρούσεις και τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα οξύνονται καθημερινά, 13ωρες δουλειά, υποβαθμισμένη παιδεία και υγεία.
Τιμάμε τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων και στην πόλη μας, που παρά την τρομοκρατία και τη βία σήκωσαν ψηλά το κεφάλι και αντιστάθηκαν στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου αλλά και στα βασανιστήρια, καθ’ όλη την περίοδο της δικτατορίας, αποδεικνύοντας ότι ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.
Eκ μέρους του Δήμου Πατρέων τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 11:00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και στην παλιά Ασφάλεια.
Η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, στη συμβολή τον οδών Κολοκοτρώνη και Μαιζώνος, τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5:30.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας
Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2025, τιμώντας την ιστορική επέτειο.
11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα).
13:30 μ.μ. Ομιλίες στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με φροντίδα των Διευθυντών.
Παράλληλα, σε όλα τα σχολεία της Πάτρας θα πραγματοποιηθούν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.
Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύεται με δυνάμεις από γειτονικούς νομούς, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και να αποτραπούν ενδεχόμενες προσπάθειες πρόκλησης επεισοδίων από μεμονωμένα άτομα.
