Πάτρα: Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στο λιμάνι το απόγευμα της Κυριακής – Αποκαλυπτικές ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Νότιο λιμάνι της Πάτρας με τους μετανάστες.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο και τις φωτο του tempo24.gr, καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο αυτό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Πολυπληθής ομάδα μεταναστών έχει εισβάλλει στη λιμενική ζώνη και αδιαφορώντας για την παρουσία λιμενικών δυνάμεων, προσεγγίζει τις σταθμευμένες νταλίκες με σκοπό να μπουν σε αυτές για να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία.

28534231_1007104499453534_1329744996_n_0.jpg

28547962_1007104452786872_32596873_o.jpg

Ανενόχλητοι δεκάδες μετανάστες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από φορτηγά και νταλίκες που περιμένουν να ελεγχθούν πριν επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία. Οι οδηγοί κατεβαίνουν από τα οχήματα τους και προσπαθούν να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν “τρυπώσει” στο εσωτερικό.

28449896_1007104462786871_56030797_n_0.jpg

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές…και αναρωτιέται κάποιος εύλογα που είναι τα μέτρα ασφαλείας που είχε προαναγγείλει στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος μάλιστα μετά από έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών είχε χαρακτηρίσει το θέμα ως “διαχειρίσιμο”.

26793370_10215138198719013_1228917602_n_0.jpg

O κ. Φιλιππάκος μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2018, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή με σκοπό να ταξιδεψουν παράνομα, σε κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέσω των λιμανιών της Ιταλίας..

Σε ερώτηση του tempo24.gr, εάν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου προβλέπεται ενίσχυση των εμπλεκόμενων αρχών, ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε, πως θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και σε τεχνικά μέσα.

 

 

 

 

Ο Γιώργος Φλωρίδης διαψεύδει τα περί κακών σχέσεων με την ευρωπαϊκή εισαγγελία

Βουλή: Αίτημα από Α. Χαρίτση για δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

Με την ψήφο του αντιπροέδρου Βανς η Γερουσία ενέκρινε το «μεγάλο και ωραίο» φορολογικό νομοσχέδιο του προέδρου Τραμπ

Το Πολεμικό Ναυτικό αναγνώρισε την προσφορά της Περιφέρειας στην αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας μέσω του Τάκη Αντωνόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν και Μακρόν – Η πρώτη από την εισβολή στην Ουκρανία το 2022

Πρωτοβουλίες του ΥΜΑΘ για την ενίσχυση της καινοτομίας και της απασχόλησης

Στο ψευδοκράτος μετά τη Μόσχα ο Φειδίας Παναγιώτου

Τουσκ: Η Πολωνία αποφασίζει συνοριακούς ελέγχους με Γερμανία και Εσθονία