Πάτρα: Χωρίς μέτρα προστασίας για τον αμιάντο η 24ωρη φύλαξη Αστυνομικών στο παλιό λιμάνι

Εκτεθειμένοι στο καρκινογόνο υλικό του αμιάντου είναι Αστυνομικοί που καθημερινά σε 24ωρη βάσh, φυλάσσουν τo χώρου του κτίριου που κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή στο παλιό λιμάνι της Πάτρας με θύμα 30χρονο Αλγερινό, σύμφωνα με καταγγελία στο tempo24.gr, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Οπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χάρης Τσίτσικα, στους Αστυνομικούς που εκτελούν βάρδιες νυχθημερόν στο σημείο, δεν έχει παρασχεθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας και προφύλαξης, την ώρα που επιστήμονες κάνουν λόγο για τις σημαντικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό από τον αμιάντο.

tsitsikas_tempo24.news_.jpg

Τα αποτελέσματα ωστόσο των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον “Δημόκριτο”, συμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών αναμένεται να εκδοθούν την προσεχή Πέμπτη.

“Οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι και η Ένωση βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μετρήσεων για τον αμιάντο. Ήδη έχουμε υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, προκειμένου να σταματήσει άμεσα η φρούρηση του χώρου, ενώ είμαστε σε επικοινωνία και με την Διεύθυνση Υγείας”, δήλωνει ο κ. Τσίτσικας και προσθέτει “Από την πρώτη στιγμή έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτουνται για την διαφύλαξη και προστασία της υγείας των συναδέλφων μας. Καλό θα ηταν σε ανάλογες περιπτώσεις να υπάρχει πρωτόκολλο ενεργειών σχετικά με τα μέρα ασφάλειας των εμπλεκόμενων στην διαχείριση κρίσεων”

Η περαιτέρω στάση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας θα καθοριστεί μετά και την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των μετρήσεων. 

 

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Πάτρα: Εξετράπη όχημα στην Πλαζ – Εγκλωβίστηκε οδηγός (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση από στέγη – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας – Ακολούθησε πορεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ