Πάτρα: Από τα Ζαρουχλέικα ξεκίνησε σήμερα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Ξεκίνησε από σήμερα στο ΙΚΑ Ζαρουχλεϊκων το Πιλοτικό πρόγραμμα στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που στόχο έχει να μειωθούν οι επισκέψεις ασθενών στα νοσοκομεία της περιοχής, στα οποία έχει αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα ακόμη και για τα απλά κρυολογήματα της εποχής.

“Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από σήμερα. Έχει ενισχυθεί με τρεις γενικούς ιατρούς, οι οποίοι προέρχονται οι δύο από το κοινωνικό ιατρείο και ο τρίτος από το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, καθώς μετακινήθηκε έπειτα από δική του αίτηση” εξήγησε στο tempo24.gr, ο Δημήτρης Κωστακιώτης, υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, τονίζοντας ότι η ΥΠΕ βρίσκεται σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η δομή θα ενισχυθεί περαιτέρω και με άλλες ειδικότητες, όπως παθολόγων , παιδιάτρων κ.α, που θα προκύψουν είτε μέσω από τις μετακινήσεις από τα Κ.Υ, αλλά και από τις προσλήψεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο.

“Επειδή η Πάτρα είναι ο μεγαλύτερος Δήμος που εφαρμόζεται το πρόγραμμα, οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.  Από πλευράς προετοιμασίας όμως είμαστε σε καλό στάδιο. Σήμερα γίνεται η αρχή κι εκτιμούμε ότι μέσα στο 2016 το σύστημα θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και οι δομές θα καλύπτουν ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο” πρόσθεσε ο κ. Κωστακιώτης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με στόχο, ώστε να περιοριστεί ο όγκος δουλειάς, αλλά και να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών, επαναλειτουργεί το κτίριο του πρώην ΙΚΑ Ζαρουχλείκων.

Το Πιλοτικό πρόγραμμα στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας εφαρμόζεται σε Πάτρα, Ηράκλειο και σε άλλες δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, ενώ συνολικά το εγχείρημα θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά