ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι στη Δυτική Ελλάδα – Ποιοι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία

Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς τις λίστες υποψηφίων για τις εκλογές, με το βλέμμα στραμμένο στον πιθανό αιφνιδιασμό του φθινοπώρου.

Η επιτροπή ψηφοδελτίων, υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, συνεδριάζει καθημερινά πλέον για να καταρτίσει τις σχετικές λίστες. Ήδη χθες έγινε συνεδρίαση για την Αττική, ενώ ξεκινούν οι συναντήσεις με τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις δημοτικές οργανώσεις ανά την επικράτεια, για να τεθούν υπόψιν της βάσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα ονόματα και να υπάρξουν οι συναποφάσεις επ’ αυτών.

Μετά την Αττική, σειρά έχει η Δυτική Ελλάδα.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα
Ο πάλαι ποτέ «πράσινος νομός» στις τελευταίες εκλογές βάφτηκε «ροζ», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε με ποσοστό 40,27% (68.588 ψήφους) και εκλέγοντας 3 βουλευτές. Η ΝΔ πήρε 32,43% (55.235 ψήφους), εκλέγοντας 4 βουλευτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ 8,91% (15.176 ψήφους) και εξέλεξε έναν βουλευτή, τον Γιώργο Παπανδρέου. Στόχος είναι η δεύτερη έδρα στον νομό.

Η Αικατερίνη Σολωμού και ο Μαρίνος Σκανδάμης έδωσαν σκληρή μάχη για τη δεύτερη και τρίτη σειρά αντίστοιχα με διαφορά μόλις οκτώ ψήφων.

Στη μάχη για τη δεύτερη έδρα θα μπει και ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος «έθεσε εαυτόν» στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου και συμπεριελήφθη στη λίστα.

Συζητείται, τέλος, και το όνομα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Παπανδρέου Γιώργος -πρώην πρωθυπουργός -βουλευτής
Αναργύρου Δήμητρα – δημοσιογράφος ΕΡΤ
Βουλδής Χρήστος -Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Καρβουνιάρης Γιώργος – Δημοσιογράφος
Κατσιφάρας Αποστόλης (πρώην περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος)
Κατσικόπουλος Δημήτρης – Δικηγόρος
Κομνηνός Δημήτρης – Δικηγόρος
Λόη Ολυμπία – Δημόσιος Υπάλληλος
Λουκοπούλου Παρασκευή – Γιατρός
Οικονόμου Χρήστος – Πολιτικός Μηχανικός
Σακκάς Γιώργος – Στρατιωτικός
Σκανδάμης Μαρίνος, Δικηγόρος
Σκουρλάς Κωνσταντίνος – Ιατρός μαιευτήρας χειρουργός
Σολωμού Κατερίνα – Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών
Ταπεινός Ιωάννης – Συνταξιούχος Αστυνομικός
Τσουραμάνης Ανδρέας επιχειρηματίας
Τσιιμπλοστεφανάκης Σοφοκλής -Δημόσιος υπάλληλος
Φιλιππάτος Δημήτρης – Ιδιωτικός υπάλληλος

Αιτωλοακαρνανία
Εκεί το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή του κατά μία έδρα, καθώς στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε 10,24% (13.865 ψήφους) και εξέλεξε έναν βουλευτή, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Υποψήφια επιθυμεί να είναι και η Χριστίνα Σταρακά, η οποία είναι πρώην αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγρινίου σήμερα. Στις εσωκομματικές είχε στηρίξει Γιώργο Παπανδρέου.

Επίσης, ο Βαγγέλης Γάκης, ορθοπεδικός-χειρουργός, διευθυντής Ορθοπεδικής στο Ιατρικό, αλλά και ο Παναγιώτης Τριφιάτης, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ο οποίος ήταν και το 2015 υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία και στις εσωκομματικές στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία:

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης – βουλευτής
Σταρακά Χριστίνα – τραπεζικό στέλεχος -υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου
Τριφιάτης Παναγιώτης – μέλος ΚΕ ΠΑΣΟΚ, αξιωματικός Πολ. Ναυτικού
Αναγνωστόπουλος Ιωάννης -Γιατρός ΕΣΥ
Γάκης Ευάγγελος -Ορθοπεδικός
Κιτσάκη Αικατερίνη – δικηγόρος
Κουνέλης Ιωάννης – λογιστής
Κουτσομπίνας Θόδωρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Μπισμπίκη Αικατερίνη – Συνταξιούχος ΟΤΕ
Πιστιόλη Περσεφόνη – εκπαιδευτικός

Ηλεία
Η ΝΔ είχε λάβει 36,03% το 2019, εκλέγοντας 3 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ
34,82% εκλέγοντας έναν και το ΠΑΣΟΚ 14,79% εκλέγοντας επίσης έναν, τον Μιχάλη Κατρίνη που σήμερα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στόχος και εδώ είναι η δεύτερη έδρα.

Στη μάχη μπαίνει δυναμικά από τη νεότερη γενιά ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Μισέλ Άμπου-Χάντμπα, από τους ισχυρούς υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Μισέλ Άμπου-Χάντμπα
Κατρίνης Μιχάλης
Άμπου Χάντμπα Μισέλ – δικηγόρος
Χρόνης Αριστομένης
Γεωργοπούλου Παρασκευή
Κοκκαλιάρη Νικολέττα
Τσεριώνης Κωνσταντίνος
Φωτόπουλος Γεώργιος
Κανελλόπουλος Νικόλαος
Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος

iefimerida.gr

 

 

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)