ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση τροχονόμος συμφερόντων – Όχι άλλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

18/01/2025 | 21:47

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ για τις αναμενόμενες νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ένα θέμα για το οποίο η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση είχε φέρει στη Βουλή από τον περασμένο Ιούλιο, με ερώτηση που προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Ανάπτυξης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πέντε χρόνια αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Αυτή τη φορά στο μέτωπο της ακτοπλοΐας, όπου αναμένονται αυξήσεις έως 15%», σημειώνουν με κοινή δήλωση ο Γιώργος Νικητιάδης υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, ο Σταύρος Μιχαηλίδης υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ναυτιλίας και ο Δημήτρης Διαμαντίδης γραμματέας του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Αδιανόητο να περνούν εξ ολοκλήρου στους επιβάτες οι αυξήσεις στο κόστος των εταιρειών»

Όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «οι αυξήσεις στο όποιο κόστος των ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι αδιανόητο να περνούν εξ ολοκλήρου στους επιβάτες, την ώρα που ο ελληνικός λαός πληρώνει πολύ πιο ακριβά από τους Βορειοευρωπαίους τις μετακινήσεις του στα νησιά μας».

«Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα για να επωμιστούν και οι πλοιοκτήτες το κόστος που τους αναλογεί, αντί να στέλνει επιστολές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και να δίνει διαρροές για συσκέψεις», σημειώνουν με νόημα, προσθέτοντας ότι οφείλει επίσης «να κάνει πράξη το παρατηρητήριο τιμών, που αναμένουμε εδώ και χρόνια».

«Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα αποκαλύπτοντας την κυβερνητική αβελτηρία.
Η νησιωτικότητα προστατεύεται από το Σύνταγμα και οι νέες αυξήσεις διασπούν ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό ιστό. Επιτέλους πάρτε μέτρα, κύριοι της κυβέρνησης», τονίζουν καταληκτικά.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Εν τω μεταξύ, λύσεις ώστε να αποφευχθεί μια αύξηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, λόγω της εισόδου νέων ακριβότερων καυσίμων και άλλων περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων, αναζητά η κυβέρνηση.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (17/1) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Μετά τη σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια στο πλαίσιο αυτών των οποίων μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση». Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «θα παρακολουθούμε τις τιμές που θα ανακοινωθούν, ούτως ώστε να δοθεί ό,τι καλύτερο μπορεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ειδικά στις οικογένειες που έχουν παιδιά».

Ειδήσεις Σήμερα:

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ