ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αναστέλλεται η ιδιότητα κομματικού μέλους του Γιάννη Παναγόπουλου

05/02/2026 | 13:47

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Γιάννη Παναγόπουλου, έως την διαλεύκανση της υπόθεσης για την οποία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ζητεί με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Όπως αναφέρεται από το ΠΑΣΟΚ, η αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Γιάννη Παναγόπουλου έρχεται «έως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» για την οποία ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του newsit.gr, o πρόεδρος της ΓΣΕΕ ελέγχεται για δύο κακουργήματα, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Μετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης κατά της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με επικεφαλής τον επίτιμο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του Γιάννη Παναγόπουλου όσο και ακόμη έξι φυσικών προσώπων και έξι εταιρειών, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η δέσμευση αφορά και δύο ακίνητα. 

ΠΗΓΗ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ