Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Γκόνη

28/05/2025 | 13:29

Οι εκδόσεις Άγρα και το βιβλιοπωλείο Το Δόντι παρουσιάζουν τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2025 στις 8.30 μ.μ. το βιβλίο του σκηνοθέτη και συγγραφέα Θοδωρή Γκόνη με τίτλο «Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της «Κοινο_Τοπίας» (Καραϊσκάκη 153, Πάτρα). 

Μαζί με τον συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:

Σπύρος Βρεττός, συγγραφέας
Ανδρέας Τσιλίρας, εκδότης

Το κείμενο του βιβλίου αποτέλεσε τον πυρήνα της ομώνυμης θεατρικής παράστασης που παρουσιάστηκε στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Μαρίας Ζορμπά, με πρωταγωνίστρια τη Μυρτώ Αλικάκη. Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από μια γυναίκα δέχεται επί δέκα χρόνια τα τηλεφωνήματα ενός αγνώστου άντρα. Δεν του έχει δώσει ποτέ πρόσωπο. Δεν τον έχει δει. Εκείνος δεν αποκαλύπτεται, δεν εμφανίζεται, μόνο υπόσχεται: «Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι».

Ο Θοδωρής Γκόνης κατάγεται από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας, γεννήθηκε στην Γκάτζια Αργολίδας και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Εργάζεται στο θέατρο ως σκηνοθέτης. Γράφει διηγήματα, θεατρικά κείμενα, ποιήματα και λόγια για τραγούδια. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά και τα βουλγαρικά, ενώ διηγήματα και ποιήματά του έχει μεταφραστεί στα σουηδικά, ισπανικά και πορτογαλικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Τραγούδια (1993), Ένα τραγούδι για τον Νίκο Γκάτσο (1993), Λόγια για τραγούδια (1997), Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου (2000), Αγρινίου. Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2004), Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2008), Ο ύπνος της Αδριανουπόλεως (2011), Εφτά λευκά πουκάμισα (2017), Εθνικός Κήπος – Περίπατος μαθητείας (με τη συνεργασία της Ελένης Στρούλια, 2019), Το μαύρο φόρεμα του κόρακα (2021).

Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, επανειλημμένα με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ έχει μεταφέρει στο θέατρο τη νουβέλα του Βασίλη Λαδά «Ρίον–Αντίρριον» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι».

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό