Παρουσίαση της συλλογής ποιημάτων της Πηνελόπης Αλιβιζάτου “Αφοδράριστη γραφή”

07/08/2025 | 11:25

Την Κυριακή θα παρουσιαστεί στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, η συλλογή ποιημάτων της Πηνελόπης Αλιβιζάτου “Αφοδράριστη γραφή”. στο βιβλιοπωλείο Happy house Βαλαωρίτη 3.

Η Αφοδράριστη γραφή είναι συλλογή ποιημάτων που, από τον τίτλο, προδιαθέτουν για τη διαφάνεια της γραφής και το ευδιάκριτο των προθέσεων και των συναισθημάτων. Αυτή είναι η διαδρομή που ακολούθησαν για να μετουσιωθούν σε ποιήματα. Ποιήματα που πηγαίνουν βαθιά στις ρίζες και στις χαμένες στο χρόνο εικόνες, ποιήματα που ανασύρουν βιώματα και εμπειρίες ζωής. Ποιήματα που αγγίζουν την κοινωνική και την ιστορική αφήγηση, ποιήματα που κρύβουν μεταφυσικές ανησυχίες και ερωτήματα για το σήμερα.

Η έλλειψη φόδρας από λέξεις, υποδηλώνει τη συνειδητή έκθεση του εσώτερου του δημιουργού, στη διαδικασία της δημόσιας κρίσης.

Παρουσίαση της συλλογής ποιημάτων της Πηνελόπης Αλιβιζάτου "Αφοδράριστη γραφή"

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 50χρονος ποδηλάτης που έχασε τη ζωή του μετά από παράσυρση – Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Πάτρα: Αυτός είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στα έργα στη Βόνιτσα – Θρήνος στην πόλη και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Αχαΐα: «Έφυγε» ο Πέτρος Μαρσέλος- Θλίψη στον ιατρικό κόσμο

Πάτρα: Κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά έξω από σχολείο, πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό

Πάτρα: Πάρκαρε το μηχανάκι της σε πολυκατάστημα και της βγήκε ξινό – Της το έβαλαν στο μάτι, τι είχε κάτω από τη σέλα

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου – Τη Δευτέρα η κηδεία του (ΦΩΤΟ)