Παρέμβαση Κατσιφάρα για «μεταστροφή» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε αναπτυξιακό εργαλείο

Η έγκαιρη κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2016 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η οποία και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και των Περιφερειών, αναλύθηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και η επιτάχυνση των ενεργειών για την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας έθεσε το θέμα της συνολικής αλλαγής φιλοσοφίας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την απόκτηση αναπτυξιακού χαρακτήρα ώστε να γίνει ένα πραγματικό εργαλείο που να συμβάλλει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία στον εθνικό στόχο που είναι περισσότερες θέσεις εργασίας με πραγματική ανάπτυξη.

Παράλληλα, ζήτησε χρηματοδότηση για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) με την ένταξη εκεί των επαναλαμβανόμενων δράσεων (συντήρησης οδών, ηλεκτροφωτισμού κ.α.), θέτοντας και το θέμα της έγκαιρης χρηματοδότησής τους.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αν και διαθέτει το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο δε διαθέτει ολοκληρωμένο εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο διεθνών προδιαγραφών.

«Για αυτό ακριβώς τον λόγο, θα πρέπει να διατεθούν περισσότεροι πόροι στην Δυτική Ελλάδα ώστε να συντηρεί το δίκτυό της, το οποίο είναι αρμοδιότητα του κράτους» τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στελέχη και διευθυντές των Περιφερειών, των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. και του Υπουργείου.

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ

Κάτω Συχαινά: Μπούκαραν με κουκούλες σε σπίτι – Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους