Παραμένει η αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο – Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

02/04/2024 | 16:53

Επιμένουν και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες και σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη, κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο καιρός συνεχίζει να δείχνει το καλοκαιρινό «πρόσωπό» του μέσα στην άνοιξη.

Από το απόγευμα θα υπάρξει αποκλιμάκωση του φαινομένου και την Τετάρτη αναμένεται να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μάσκας, ιδίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ και οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα, δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους έως 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, βόρειοι άνεμοι έως 5 με 6 μποφόρ και σταδιακή νέα άνοδος της θερμοκρασίας, που την Κυριακή θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης: Τελευταία ημέρα ταλαιπωρίας

«Τελευταία ημέρα που θα ταλαιπωρηθούμε από τη σκόνη η σημερινή μιας και σταδιακά αναμένεται να εκτονωθεί το όλο φαινόμενο και από αύριο θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για καλύτερη ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τον υδράργυρο ωστόσο να επιμένει σε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα αν και θα σημειώσει μικρή πτώση.  Κατά τα λοιπά η ανομβρία συνεχίζεται…» τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

ΠΗΓΗ

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη – Λιακάδα σήμερα Σάββατο στην Πάτρα

Μνημόσυνα που θα τελεστούν Σάββατο & Κυριακή

Forbes: Η λίστα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών παγκοσμίως – Ποσά που ζαλίζουν

Eurovision 2025: Ρεκόρ 15ετίας! Η τηλεθέαση έφτασε το 64%

Σάλτσα καραμέλας με μούσμουλα

Αξίζει να δώσεις δεύτερη ευκαιρία; 5 tips από τον ειδικό πριν επιστρέψεις

Προσθέστε αυτούς τους καρπούς στο πρωινό και απογειώστε μνήμη και συγκέντρωση

Εβελίνα Παπούλια: Ήταν συνειδητή η απόφαση να χωρίσουμε, δεν το βλέπαμε να προχωράει