Παραλιακό μέτωπο. Το μεγάλο στοίχημα της Πάτρας.

18/02/2020 | 15:01

Με τη νομοθετική ρύθμιση του 2018 (ν. 4554/2018, άρθρο 67), δόθηκε η δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.

Ανάπλαση η οποία θα πρέπει να έχει διττό σκοπό. Αφενός την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης και τη δημιουργία υποδομών για πολιτιστικές, μουσικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές και κοινωφελείς δραστηριότητες και αφετέρου την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Πάτρας να υποστηρίξει τουρισμό κρουαζιέρας και yachting. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Πάτρας  να ξεφύγει από την οικονομική δυσπραγία και μιζέρια, μέσω της  άνθησης  της  επιχειρηματικότητας. Η  δημιουργία θέσεων εργασίας  αλλά και  η εισροή εσόδων προς τη πόλη μας, θα αποτελέσουν την αφετηρία της άρσης του οικονομικού αδιεξόδου.  Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το παραλιακό μέτωπο έχει δύο όψεις. Οφείλουμε να στοχεύσουμε στην εξυπηρέτηση  του πολίτη που στρέφεται προς τη θάλασσα αλλά και του επισκέπτη που, μέσω θαλάσσης,  μας επισκέπτεται.

Εκ των ων ουκ άνευ θεωρείται η απρόσκοπτη σύνδεση του αστικού ιστού της πόλης με το υγρό στοιχείο. Η υπογειοποίηση του τρένου κρίνεται επιβεβλημένη όχι μόνο για την προάσπιση και αναβάθμιση της  ποιότητας της ζωής μας αλλά και για την πλήρη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από τους χρήστες – πολίτες.

Χρήζει προσοχής η παρατήρηση του επικεφαλής της παράταξης ‘’Πάτρα Ενωμένη’’,  Νίκου Παδημάτου, για αγαστή συνεργασία με τον ΟΛΠΑ, στοχεύοντας σε  ένα συνολικά αρμονικό αποτέλεσμα, τόσο από άποψης αισθητικής όσο και λειτουργικής.

Η βάση για την επίτευξη τού, από πολλών ετών,  οράματος για τη στροφή της πόλης προς τη θάλασσα τέθηκε. Οι δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν με βάση το λόγο της λογικής. Το μεγάλο στοίχημα οφείλουμε να το κερδίσουμε. Όλοι μαζί.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ