Παππάς για Κυβέρνηση: “Προσπαθεί να παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό πως παρέλαβε καμένη γη από τον ΣΥΡΙΖΑ”

13/08/2019 | 09:36

Για διαστρέβλωση των στοιχείων όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑτην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς σε δήλωσή του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο βουλευτής Νοτίου τομέα Β’ Αθηνών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να «παρουσιάσει στον ελληνικό λαό πως παρέλαβε μια κατάσταση “καμένης γης”» με στόχο να «χαμηλώσει τον πήχη των δικών της υποχρεώσεων, μήπως καταφέρει να τον υπερβεί».

«Τελευταίο κρούσμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη που αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα».

«Ως σήμερα, έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εντάξεις έργων στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ. Είτε ολοκληρώνοντας το ΕΣΠΑ 2007-2013 είτε αναλώνοντας το ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παππάς, ο στόχος δαπανών του ΕΣΠΑ για το έτος είναι 2,8 δισ. ευρώ. «Και όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, για λόγους που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών (τιμολόγησης, κ.ά.), το 80% των δαπανών γίνεται στο β’ εξάμηνο του έτους, με το 50% αυτών να πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα της χρονιάς. Ως εκ τούτου, η ως τώρα πορεία εκτέλεσης κρίνεται ικανοποιητική και εντός προγραμματισμού».

«Αν η Ν.Δ. δεν θέλει να περάσει τον πήχη από κάτω, ας μην το χαμηλώνει. Ας ακολουθήσει τις θετικές πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενη σκληρότερη και με λιγότερα λόγια. Οποιαδήποτε απώλεια πόρων θα βαρύνει την ίδια» καταλήγει ο κ. Παππάς.

Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα – Τουλάχιστον 10 τραυματίες, ανάμεσά τους και ανήλικος

Ο γιατρός του Ντιόγκο Ζότα αποκάλυψε τις τελευταίες ώρες του σταρ της Λίβερπουλ – «Ταξίδεψε νύχτα για να αποφύγει τη ζέστη»

Αχαΐα: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα

Τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν πάτε βόλτα με τον σκύλο σας τις μέρες που έχει ζέστη

Τσιάρας: Οι εντατικοί έλεγχοι που προαναγγείλαμε έφεραν μαζικές αποχωρήσεις από το πρόγραμμα επιδοτήσεων για βιολογική κτηνοτροφία και μελισσοκομία

Τηλεγράφημα Λουκασένκο στον Τραμπ: Ζήτησε εξομάλυνση των σχέσεων του Μινσκ με την Ουάσινγκτον

Φωτιά στα Χανιά: Κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα

Συνάντηση με Χαράλαμπο Μπονάνο για το 3ο Πανελλήνιο Φόρουμ Πολιτισμού & Κοινωνικής Συμμετοχής