Παπαθεοδώρου για ασφαλιστικό: “Είναι άδικο το σύστημα”

Σημεία από την παρουσία του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στο MEGA, στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA.

 

 

Για το ασφαλιστικό.

 

“Ο κ.Κατρούγκαλος είπε μισές αλήθειες και κεκαλυμμένα ψέματα”.

 

Αυτό που συζητιέται σήμερα για το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση.

 

 Ο κ.Κατρούγκαλος είπε μισές αλήθειες και κεκαλυμμένα ψέματα. Αναγνωρίζει πως από εδώ και πέρα θα έχουμε συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Απέκρυψε όμως, ότι έχουμε δεσμευτεί μέχρι το 2021 ότι η εισφορά του κράτους στις συντάξεις θα παραμένει ίδια.

 

Είναι άδικο το σύστημα, οι μισθωτοί να καλύψουν τα μεγάλα ελλείμματα των άλλων ταμείων.

 

Εμείς κάναμε πρόταση να εφαρμοστεί το 2015 ο νόμος του 2010. Το αρνήθηκαν και έφεραν χειρότερα.

 

Από αύριο θα έχουμε συνταξιούχους που θα βγαίνουν στη σύνταξη με 20-25 χρόνια δουλειάς και σύνταξη 500 ευρώ.

 

Έχουμε λοιπόν, μειώσεις συντάξεων και ένα κακό τρόπο υπολογισμού που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Ασφαλιστικό χωρίς να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση, δηλαδή πόροι που να μπορούν να το συντηρήσουν δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. Οι πόροι αυτοί είναι από την ανάπτυξη της οικονομίας και τις αποκρατικοποιήσεις.  Το 2016 ο προϋπολογισμός προβλέπει μηδέν ανάπτυξη και όπως καταλαβαίνετε μειώνεται και η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού.

 

Αυτοί που θα πληρώσουν δεν είναι οι υψηλές συντάξεις, αλλά οι συντάξεις από 700-1200 ευρώ που θα μειωθούν και θα μειώνονται σταθερά.

Η συναίνεση που ζητάει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι πάνω σε αυτή τη βάση.

 

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Πάτρα: Μπήκε σπίτι του, τον απείλησε με όπλο και τον χτύπησε για να καταθέσει ψέμματα στις Αρχές!

Θλίψη και στη Ζάκυνθο για τον ξαφνικό χαμό της γλυκιάς Εύης από την Πάτρα – Τριήμερο πένθος στα σχολεία