Πάπας Φραγκίσκος: Τεράστια θλίψη για τον πατέρα και την κόρη του που πνίγηκαν στον Ρίο Γκράντε

27/06/2019 | 06:37

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του μόλις αντίκρισε τη φωτογραφία ενός πατέρα μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ και της μόλις 23 μηνών κορούλας του, ενώ κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, όπου πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα ορμητικά νερά και να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία του Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνες Ραμίρες και της κόρης του Βαλέρια έκανε τον γύρο του κόσμου και σύντομα έγινε viral μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, αναζωπυρώνοντας τον διάλογο για τον Γολγοθά των προσφύγων και μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

«Με τεράστια λύπη, ο Άγιος Πατέρας είδε τις εικόνες του πατέρα και της κορούλας του, που πνίγηκαν στον ποταμό Ρίο Γκράντε» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι.

«Ο Πάπας είναι βαθιά θλιμμένος από τον θάνατό τους και προσεύχεται για εκείνους και για όλους τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον πόλεμο και τη μιζέρια».

Οι New York Times χαρακτήρισαν τη φωτογραφία «πορτρέτο απόγνωσης» επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, όπως η φωτογραφία του προσφυγόπουλου Αλάν Κούρντι, που πνίγηκε στη Μεσόγειο και η σορός του εκβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας το 2015.

Η εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)